جستجو...

نحوه مناسب اجرای کف کاذب

اجرای کف کاذب ، یک کار تخصصی می باشد و افراد اجرا کننده و نصاب ها می بایست از قبل تحت آموزش قرار گرفته باشند و برای اجرای کف کاذب کاملا حرفه ای باشند. در واقع اجرای کف کاذب با جرای انواع کف های دیگر مثل پارکت یا لمینیت و دیگر کفپوش ها کاملا متفاوت است.

دلیل این تفاوت عمدتا در استراکچر و زیرسازی سیستم کف کاذب می باشد . در واقع کف کاذب با استفاده از استراکچر آن و پانل ها بطور مجموع تبدیل به یک سیستم می شود که نصب دقیق هر کدام از اجزا باعث استحکام کلی سیستم می شود و برعکس اگر هر کدام از اجزای این سیستم به غلط نصب شود ، در عملکرد کلی کف کاذب تاثیر منفی خواهد داشت و ممکن است باعث ایجاد خطر و سانحه برای افراد در حال تردد و یا تجهیزات نصب شده روی کف شود. بنابراین آموزش نصاب ها قبل از شروع به کار از طرف شرکت تولید کننده و سرپرستان نصب الزامی می باشد.

نصب کف کاذب با توجه به انواع آن می تواند مراحل متفاوتی داشته باشد . بطور نمونه به این نکته می توان اشاره کرد که برخی از انواع کف کاذب در زیرسازی دارای استرینگر می باشند و برخی دیگر بدون استرینگر هستند.

اجرای کف کاذب

همچنین نوع کاربری فضایی که کف کاذب در آن نصب می شود هم می تواند در مراحل اجرا تفاوت داشته باشد. مثلا در مراکز دیتا سنتر و اتاق های سویچینگ مخابرات تجهیزات و دستگاه ها می بایست بر روی شاسی نصب شوند و سپس اطراف شاسی ها با کف کاذب تکمیل شود. همچنین اصولا در این مراکز از راهروی سرد برای عبور و گردش هوا و خنک کردن تجهیزات استفاده می شود که در نتیجه پانل های دارای دریچه عبور هوا و یا پانل های پانچدار که به این منظور ساخته شده اند باید در جای مناسب خود قرار گیرند.

و یا در پروژه های اداری باید به این نکته توجه داشت که یکسری پانل ها دارای جای عبور کابل و یا داکت هستند که باید در جای مناسب خود نصب شوند.

بطور کلی نصب انواع کف کاذب که زیر سازی آن دارای استرینگر است شامل مراحل زیر می شود:

1- نصب نبشی

اصولا برای نصب کف کاذب در یک اتاق می بایست پیرامون اتاق نبشی کشی شود . ارتفاعی که نبشی در آن باید نصب شود با توجه به ارتفاع تمام شده کف کاذب که توسط کارفرما اعلام می شود قابل تعیین است.

البته در یکسری پروژه ها به درخواست مشتری و یا نیاز پروژه ، دور اتاق به جای نبشی از پایه استفاده می شود.

اجرای کف کاذب

2- نصب کفشک و یا لوله کفشک

با توجه به نوع پایه کف کاذب که دارای کفشک جدا باشد و یا کفشک و لوله سرهم ، این قطعه باید بر روی زمین نصب شود. نصب کفشک اصولا با استفاده از پیچ و یا رول بولت به زمین می باشد و البته در پروژه هایی که کف آن مثلا کف کانکس باشد و امکان سوراخکاری وجود نداشته باشد ، این قطعه با چسب مخصوص خود چسبانده می شود.

البته این موضوع هم باید مد نظر باشد که تمام نقطه گذاری ها و علامت ها برای نصب صحیح سیستم کف کاذب ، از قبل انجام شده است و از ابزار دقیق و تراز های به روز باید در پروسه نصب استفاده شود.

3- نصب لوله

در صورتیکه نوع پایه بصورت کفشک جدا باشد ، بعد از نصب کفشک ، لوله های مرتبط باید نصب شوند.

البته قبل از نصب لوله ها ، کارفرما می تواند امور مربوط به زیر کف را نجام دهد ، مثل نصب سینی کابل ها ، زیرساخت تهویه ، کابل ریزی و کلا هر سیستم و یا تجهیزاتی که می بایست زیر کف کاذب جاگذاری شود.

4- نصب قرار (سرپایه)

بعد از نصب لوله ها ، سر پایه ها که اصطلاحا به آنها قرار گفته می شود نصب می شوند ، نوع قرار هم با توجه به نوع پانل کف کاذب متفاوت می باشد.

اجرای کف کاذب

5- نصب استرینگر

اگر نوع کف کاذب به گونه ای باشد که در سیستم آن از استرینگر استفاده شده است ، می بایست در این مرحله استرینگر ها نصب شوند که با توجه به نوع پانل و نوع قرار می توانند متفاوت باشند.

با توجه به نوع قرار ، برخی از استرینگر ها با پیچ به روی قرار نصب می شوند و برخی دیگر هم با استفاده از طراحی خاص خود به قرار ها چفت می شوند.

لازم به ذکر است با توجه به نوع پانل ها و زیرسازی ، بعضی قرار ها و استرینگر ها دارای ضربه گیر مخصوص به خود هستند.

6- نصب پانل

پس از تکمیل استراکچر کلی و زیرسازی کف کاذب ، پانل ها به راحتی بر روی قاب استرینگر ها قرار میگیرند . یا اگر سیستم بدون استرینگر است به راحتی می بتوان پانل ها را بر روی قرار ها پیچ کرد.

7- نصب روکش

برخی از انواع کف کاذب دارای روکش مجزا هستند که پس از نصب کف بر روی آن قرار میگیرند. مثلا روکش های موکتی و یا روکش های مگنتی که بعد از نصب کف کاذب بر روی پانل ها قرار میگیرند.

اجرای کف کاذب

این شرح نصب کاملا بصورت کلی بود و برای نصب در محیط های مختلف ممکن است استثنا و مواردی وجود داشته باشد که توسط سرپرستان نصب قابل حل و راهنمایی می باشد.

بطور مثال مواردی مثل نصب پله ، رمپ ، پانل های پانچدار و یا دارای محفظه پریز و جای عبور کابل مواردی  هستند که توسط کارفرما از قبل تعیین شده و در نقشه ها مشخص می شوند و در زمان اجرای کف کاذب انجام می شوند.

و البته که جزئیات نصب کنار دیوار ، برش ها ، نصب زیر پارتیشن و یا کنار شاسی ، کنار ستون و غیره ، همه مواردی خاص هستند که باید از قبل در نقشه ها دیده شده تا در زمان نصب به درستی اجرا شوند.

مقالات مرتبط

نظرات کاربران