جستجو...

کف کاذب چیست و مزایای آن

کف کاذب چیست؟

کف کاذب بطور کلی به نوعی از کف گفته می شود که بالاتر از سطح کف اصلی ساختمان نصب شود و در فاصله بین کف اصلی و کف کاذب فضایی ایجاد میکند که می تواند کاربردهای فراروانی داشته باشد و در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار گیرد.

با پیشرفت تکنولوژی و بخصوص صنعت کامپیوتر ، نیاز به استفاده از زیرساخت های تبادل اطلاعات در محیط های مختلف افزایش یافت. و در نتیجه حجم بسیاری از زیرساخت ها مثل کابل ها و سیم کشی ها در ساختمان ها ، باعث شد تا استفاده از کف کاذب به عنوان یک راه حل مناسب افزایش پیدا کند.

کف کاذب چیست

کف کاذب از سه بخش تشکیل شده :

  • پانل (صفحه اصلی و رویی کف کاذب)
  • استرینگر ها ( که یک قاب چهارگوش مستحکم ایجاد می کند)
  • پایه ها ( که قاب استرینگر و پانل روی آنها قرار میگیرد)

لازم به ذکر است که با توجه به انواع کف کاذب ، برخی از مدل ها بدون استرینگر می باشد.

پانل های کف کاذب بطور استاندارد جهانی در ابعاد 600*600 میلیمتر تولید می شود.

انواع کف کاذب

بطور کلی کف کاذب با متریال های مختلفی قابل تولید است و عمده ترین آنها شامل این موارد و متریال می باشد.: آلومینیومیفولادیچوبیکلسیم سولفاتسنگ و سرامیکشیشه ای  ، هر کدام از این انواع کف کاذب برای موارد واهداف مشخصی قابل استفاده هستند . بطور مثال در نواحی با هوای مرطوب مثل جنوب ایران ، عمدتا از نوع کف کاذب آلومینیومی استفاده می شود.

لازم به ذکر است که تمامی انواع کف کاذب ، بر اساس نیاز پروژه و ساختمانی که در آن استفاده می شود. می تواند در بارگذاری های مختلفی تولید شود و تحمل بارهای مختلفی داشته باشد که همگی بر اساس استاندارد جهانی مربوط به کف کاذب در آزمایشگاه های معتبر تست شده اند.

انواع روکش کف کاذب

روکش نهایی پانل ها با توجه به نوع پروژه و کاربری فضا و همچنین درخواست مشتری می تواند متفاوت باشد. در فضاهای اداری تجاری از انواع روکش شامل HPL و PVC ، سنگ و سرامیک ، موکت ، لمینیت و هر نوع روکش و کفپوش می توان استفاده کرد. ولی در فضاهایی مثل بیمارستان ها باید حتما از روکش های PVC که مخصوص clean room می باشد استفاده شود. که معمولا خاصیت ضد باکتری و ضد مواد اسیدی دارند.

برای فضاهای صنعتی ، دیتا سنتر ها و اتاق سرورها و سالن های دیسپاچینگ مخابرات باید از روکش های PVC  ویا HPL استفاده شود. که حتما خاصیت آنتی استایک و یا کانداکتیو داشته باشند تا بتوان الکتریسیته ساکن این نوع محیط ها را کنترل کرد.

و به همین ترتین برای هر فضایی بسته به خاصیت مختص آن محیط می توان از انواع روکش های استاندارد استفاده کرد.

این سیستم عموما در فضاهای صنعتی ، اتاق های کامپیوتر ، دیتا سنتر ها ، مراکز تبادل اطلاعات ، اتاق های سرور ، سالن های دیسپاچینگ مخابرات و کارخانه ها استفاده میـشد. و در سال های اخیر بسار مورد توجه معماران جهت استفاده در فضاهای اداری قرار گرفـته است.

کف کاذب چیست؟

مزایای کف کاذب

دلیل استفاده از کف کاذب در فضاهای صنعتی که به آن اشاره شد کاملا مشخص است. عمده دلیل آن امکان عبور سیم و کابل از زیر کف می باشد و البته در فضاهای اداری مزایای دیگری هم دارد.

  • امکان عبور سیم کشی و کابل ها از زیر کف
  • امکان نصب سیستم تهویه در زیر کف
  • قابلیت نصب سیستم های سرمایشی و گرمایشی در زیر کف
  • قابلیت تغییر دکوراسیون

در خصوص مورد آخر باید این نکته را ذکر کرد که استفاده از کف کاذب در فضاهای اداری، امکان تغییر دکوراسیون فضا را بسیار افزایش می دهد . وقتی شما از کف کاذب در فضای اداری خود و دفتر خود استفده می کنید ، می توانید با جابجا کردن پانل هایی که دارای جای عبور کابل هستند و پانل هایی که دارای جعبه برق و پریز هستند ، سیستم ها و میزهای خود را جابجا کنید و در نتیجه هر چیدمانی که خواستید برای فضا در نظر بگیرید. این مزیت برای معماران و طراحان داخلی بسیار مهم بـوده و همین امر باعث رواج استفاده از کف کاذب در فضاهای اداری شـده است.

کف کاذب چیست

استفاده از کف کاذب در ایران

استفاده ازکف کاذب در فضاها و ساختمان ها مسکونی هم به دلیل قابلیت ها و مزایای بسیار آن که در بالا به آنها اشاره شد. در کشورهای غربی و اروپایی در سال های اخیر رواج داشته ، البته در ایران هم بسیار از انبوه سازها به فکر استفاده از این محصول بوده اند. که البته به دلیل قیمت بالاو روز افزون ساخت و ساز هنوز نتوانسته آنطور که باید مورد توجه قرار گیرد. و البته در یک سری پروژه های خصوصی و شخصی مورد استفاده بوده است.

ممکن است این سوال برای برخی افراد پیش بیاید که استفاده از سقف کاذب راحت تر است. و همچنین اینکه تایل های سقف کاذب وزن بسیار بسیار کمتری در مقایسه با پانل و استراکچرکف کاذب دارند.

کف کاذب چیست

نکات مهم

در این خصوص باید به چند نکته اشاره کرد : استفاده از کف کاذب به جای سقف کاذب ، امکان دسترسی به سیم ها و کابل ها در هر موقعیت و زمانی فراهم می کند. و مسلما کار کردن ، تعمیر و نگهداری تجهیزات و کابل های زیر کف بسیار راحت از سقف خواهد بود . همچنین اینکه این مساله به زیبایی فضا بسیار کمک خواهد کرد.

به این دلیل که به هر حال هر چقدر هم که تجهیزات از سقف عبورداده شـوند ، باز هم نیاز به استفاده از مثلا سیستم و کامپیوتر و یا خطوط تلفن و غیره ، شما را ملزم به استفاده از کابل کشی روی کف و نیازمند به استفاده از داکت خواهد کرد. بنابراین وقتی کف کاذب نصب شود ، تنها با استفاده از پانل های دارای جای عبور کابل ودارای جای پریز می توانید این مورد را مدیریت کنید. و ممکن است فقط نیاز به استفاده از سینی کابل در زیر کف داشته باشید.

ویژگی‌های کف کاذب

مهم‌ترین ویژگی‌های کف‌های کاذب را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد.

  • امکان تنظیم ارتفاع تا ۳ سانتی‌متر
  • کاهش وزن سازه و بار مرده ساختمان
  • تسهیل دسترسی به تمامی تأسیسات به وسیله بلند کردن راحت هر کدام از پنل‌های کف کاذب
  • امکان ایجاد تغییرات مقتضی و ایجاد اصلاحات در کمترین زمان ممکن و کاهش زمان پایان کار
  • تحمل بار بالا تحت شرایط مختلف
  • مرتفع کردن مسائل مهندسی نصب و تأسیسات و طراحی در هر فاز از بهره برداری
  • امکان به کار گیری در سالن‌های اداری یا سالن‌هایی با مشکل اتاق‌های برق، سالن‌های کنترل، جلوه نامناسب تأسیسات و کارخانه‌های سیمان
  • کاهش هزینه‌های ساخت نسبت به نمونه سنتی
  • رفع نیاز به لوله کشی یا سیم کشی عرضی و امکان ایجاد تهویه از کف
  • کم کرد از هزینه‌های تعمیرات و مراقبت

 

مقالات مرتبط

نظرات کاربران