جستجو...

مشخصات و اجزای کف کاذب آلومینیومی

با توجه به اینکه در کارخانجات و کارگاه های صنعتی ، مسأله عبور کابل های برق سیستم تهویه و ارتباطی مشکلات متعددی را بوجود می آورد ، متخصصان با ابداع کف کاذب ضمن ایجاد فضای مناسب بین کف اصلی ساختمان ، امکان عبور کلیه سیستم های مخابراتی ،برق و کانالهای تهویه را فراهم آورده اند.
کف کاذب انواع مختلف دارد و با متریال های گوناگونی قابل تولید هستند. یکی از قدیمی ترین انوع کف کاذب که هنوز هم بسیار محبوب است ، نوع آلومینیومی آن است که در این مقاله با مزایا و مشخصات کف کاذب آلومینیومی آشنا میشوید.

مزایای کف کاذب آلومینیومی

سیستم کف کاذب آلومینیومی با طراحی مناسب در برابر آتش سوزی مقاوم بوده و با وجود منابع غنی آلومینیوم در کشور تولید آن با مناسب ترین قیمت امکان پذیر گردیده است ، که این امر در مقایسه با کشورهای خارجی نوعی مزیت برای ما به حساب می آید به دلیل اینکه متریال آلومینیوم در خارج از ایران دارای قیمت بسیار بالاتری در مقایسه با کشور ما می باشد. و در اکثر کشورهای جهان به علت گران بودن آلومینیوم و نیروی انسانی ، انرژی و دیگر مواد اولیه ،از پانل جنس چوب با روکش فلز استفاده می شود که ممکن است برای استفاده در تمام مناطق آب و هوایی مناسب نباشند.

کف کاذب آلومینیومی
در واقع بزرگترین مزیت این نوع پانل کف کاذب یکی مقاومت بالا ی آن در مقابل آتش سوزی است. به دلیل ماهیت این متریال و همچنین مزیت دیگر اینکه به دلیل خاصیت آلومینیوم در نواحی دارای رطوبت بخصوص پروژه های جنوب ایران بسیار پر کاربرد است.

 

بیشتر بخوانید: مزایای کف کاذب آلومینیومی

روش تولید کف کاذب آلومینیومی

روش تولید این پانل ها بصورت ریخته گری تحت فشار(دایکست) و مواد آن از جنس آلومینیوم آلیاژی است. که در برابر نیرو های استاتیک و دینامیک بسیار مقاوم بوده و به راحتی قابل استفاده در بسیاری از فضاها و اماکن هستند ، بطور نمونه فضاهایی همچون :

  • سالنها و اتاقهای کامپیوتری و شبکه ها – دیتا سنتر ها و اتاق سرور ها
  • سالنهای دیسپاچینگ
  • مراکز مخابراتی (سالن های سوئیچینگ)
  • سالن ها و اتاق های کنترل نیروگاهی
  • کارخانه ها
  • فضاهای اداری و تجاری

و بطور کلی هر فضائی که نیاز به سیستم فوق داشته باشد.

کف کاذب آلومینیومی

 

مشخصات کلی و قسمتهای مختلف سیستم کف کاذب :

  • صفحه (پانل) کف کاذب دایکست آلومینیومی
  • پایه کف کاذب
  • استرینگر

کف کاذب آلومینیومی

صفحه (پانل) کف کاذب

پانل آلومینیومی دایکست با استحکام بالا در مدل های مختلف برای نصب در سایتهای کامپیوتری ، آزمایشگاهها ، بیمارستانها و مراکز صنعتی و اداری و همچنین برای اتاقهایی که احتیاج به خواص غیر مغناطیس (Antistatic)دارند مناسب است. طراحی خاص این پانل ، یاعث شده که بتواند برای مکان هایی با تردد زیاد و سنگین ، مقاومت بالایی داشته باشد.
این صفحه دارای سه قسمت است.

1-سطح نهایی (روکش)

پانلها با انواع پوشش نهایی و روکش قابل تولید هستند که این امر بستگی دارد به کاربری پروژه ، نیاز مشتری و خاصیتی که باید روکش نهایی برای آن پروژه داشته باشد. این روکش ها علاوه بر زیبایی پانل ، می توانند خاصیت های مختلفی داشته باشند. مثل خاصیت ضد گرد و غبار بودن ، آنتی استاتیک بودن ، کانداکتیو بودن ، ضد باکتری ، ضد لک و مقاوم در برابر مواد اسیدی که همگی بستگی دارد به کاربری پروژه ای که کف کاذب در آن استفاده می شود.
از انواع مختلف روکش نهایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کفپوش وینیل (ضد الکتریسیته و یا هادی ) * موکت ( ضد الکتریسیته و یا هادی )
  • کفپوش PVC (ضد الکتریسیته و یا هادی ) * سرامیک
  • کفپوش HPL (ضد الکتریسیته و یا هادی ) * سنگ

2- صفحه فلزی کف کاذب (پانل )

این شبکه فلزی از جنس آلومینیوم آلیاژی و به روش ریخته گری تحت فشار (دایکست ) تولید می شود. که بر روی پایه ها و استرینگر ها نصب می شـود .
پانل های کف کاذب بر اساس سفارش و نیاز مشتری و بر اساس نوع کاربری آنها ، دارای بارگذاری های مختلفی هستند که شامل سنگین ، متوسط و سبک می شوند و در نتیجه تحمل
بارهای مختلفی دارند که همگی در آزمایشگاه های معتبر تست شده و نتیجه آنها در دسترس هستند. در خصوص ابعاد پانل هم می توان به این نکته اشاره کرد که استاندارد پانل های کف کاذب در تمام دنیا بطور کلی ابعاد 600*600 میلیمتر می باشد و البته نوع پانل آلومینیومی بر اساس نیاز مشتری و پروژه در ابعاد 500*500 میلیمتر هم قابل تولید می باشد و البته این نوع هم می توانند با توجه به کاربری پروژه در بارگذاری های مختلفی و با روکش های متنوع تولید شود.

3- زهوار لاستیکی

این زهوار که بر لبه های پانل چسبانده میشود ، علاوه بر زیبایی و یکپارچگی خاص که به فضای نصب کف کاذب می دهد باعث عدم ورود گرد و غبار به فضای زیرین کف و خروج هوای تهویه شده از زیر پانل می گردد.

کف کاذب آلومینیومی
پایه کامل کف کاذب

شامل : پایه ، میله اتصال ، مهره تنظیم و تثبیت کننده ارتفاع ، قرار و ضربه گیر میباشد . پایه ها بر اساس نیاز مشتری و نوع کاربری فضا انواع مختلفی دارند و همچنین در ارتفاع های مختلفی قابل نصب هستند. و البته قابلیت رگلاژهم دارند. همچنین این قطعات بر اساس نیاز مشتری می توانند از نوع گالوانیزه گرم و یا سرد باشند.

استرینگرها (خط کش )

این رابط ها از جنس استیل چهاگالوانیزه می باشند. . این قطعات قسمت فوقانی پایه ها را مهار کرده و سیستم را در مقابل نیروهای افقی مقاوم و نیروهای جانبی قفل می نماید. استرینگر هم همانند پایه ها می توانند از نوع گالوانیزه گرم و یا سرد تهیه شوند.

مقالات مرتبط

نظرات کاربران