کف کاذب چیست؟
پوششهای کاذب انواع مختلفی دارند که هر یک از آنها در کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. اصطلاح سقف کاذب را همه شنیدهایم اما شاید بسیاری از ما چندان با اصطلاح کف کاذب آشنایی نداشته باشیم. کف کاذب نیز از جمله کاربردهای دیگر این نوع از کفپوشها به شمار میرود.
کف کاذب چیست؟
کف کاذب در واقع اسمی است که ما در ایران به این نوع از اجرای سازه کف دادهایم. کفهای کاذب در واقع با ارتفاع مشخصی از سطح زیری خود قرار میگیرند و بیشتر در جهان تحت عنوان کفهای بلند شده یا کف متحرک شناخته میشوند. ارتفاع بلند این کف از سطح زیرین، فضایی را به دست میدهد که از آن میتوان برای اجرای انواع تاسیسات مکانیکی و الکتریکی در ساختمانهای اداری و صنعتی استفاده کرد. در ساخت کفهای کاذب از مصالح مختلفی استفاده میشود که این موضوع منجر به شکل گیری انواع مختلفی از این نوع کف شده است.
ویژگیهای کف کاذب
مهمترین ویژگیهای کفهای کاذب را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد.
- امکان تنظیم ارتفاع تا ۳ سانتیمتر
- کاهش وزن سازه و بار مرده ساختمان
- تسهیل دسترسی به تمامی تأسیسات به وسیله بلند کردن راحت هر کدام از پنلهای کف کاذب
- امکان ایجاد تغییرات مقتضی و ایجاد اصلاحات در کمترین زمان ممکن و کاهش زمان پایان کار
- تحمل بار بالا تحت شرایط مختلف
- مرتفع کردن مسائل مهندسی نصب و تأسیسات و طراحی در هر فاز از بهره برداری
- امکان به کار گیری در سالنهای اداری یا سالنهایی با مشکل اتاقهای برق، سالنهای کنترل، جلوه نامناسب تأسیسات و کارخانههای سیمان
- کاهش هزینههای ساخت نسبت به نمونه سنتی
- رفع نیاز به لوله کشی یا سیم کشی عرضی و امکان ایجاد تهویه از کف
- کم کرد از هزینههای تعمیرات و مراقبت
- بالا بودن صرفه اقتصادی و مناسب برای استفاده غیرتخصصی
- داشتن قابلیت انعطاف پذیری زیاد به دلیل برش آسان، قابلیت انعطاف پذیری این محصول و تولید آن به شکل ابعاد خاص و سفارشی
- جابجایی راحت کلیه تأسیسات به محل دلخواه و قابلیت جمع آوری و نصب و اجرای دوباره
انواع کف کاذب بر اساس مصالح
کف کاذب آلومینیومی
این نوع از کفهای کاذب رایجتر از انواع دیگر هستند. ورقههای آلومینیومی در فرآیندهایی مهندسی شده ساخته میشوند و مقاومت بالایی دارند. از طرفی هم نسبت به انواع دیگر به ویژه نوع فولادی بسیار سبکتر بوده و کار با آنها سادهتر است. مقاومت کف کاذب آلومینیومی در برابر رطوبت نیز بالا است.
کف کاذب فولادی
کفهای کاذب فولادی از انواع دیگر این سازههای هستند که بیشتر در محیطهای صنعتی استفاده میشوند. قابلیت تحمل فشار بسیار بالا مهمترین ویژگی این نوع از کف کاذب به شمار میرود. کف کاذب فولادی در دو نوع توپر که سنگین است و تو خالی که سبک است در دسترس قرار گرفتهاند. به دلیل مقاومت بسیار بالا، برای محیطهای پر تردد و صنعتی بسیار مناسب هستند. از نظر قیمت هم نسبت به نوع آلومینیومی ارزانتر تمامی میشود.
کف کاذب چوبی
نوع دیگری از کفهای کاذب از جنس چوبهای مهندسی شدهای است که به دلیل هزینه بالای اجرای آن کمتر استفاده میشود. از انواع کفهای کاذب که کمتر از آنها استفاده میشود میتوان به کف کاذب شیشهای، کف کاذب سرامیکی و کف کاذب سنگی اشاره کرد.
نظرات کاربران