جستجو...

روکش کف کاذب چیست و انواع روکش کدامند؟

کف های کاذب انواع مختلفی دارند و هر کدام از این مدل ها نهایتا با داشتن روکش کف کاذب تکمیل می شود . روکش های کف کاذب انواع مختلفی دارد و اصولا از هر نوع روکشی که مناسب کف باشد بر روی پانل های کف کاذب می توان استفاده کرد. لازم به ذکر است در خصوص روکش نهایی و اصطلاحا top covering و finishing پانل های کف کاذب موارد و نکاتی وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

  • نوع روکش و خاصیتی که باید داشته باشد بر اساس نیاز مشتری و کاربری پروژه تعیین می شود. هر نوع روکشی خاصیت مخصوص به خود را دارد و مناسب محیط های مختلف می باشد.

روکش کف کاذب

بطور مثال برای محیط های بیمارستانی باید از نوع روکش های مخصوص clean room استفاده شود که ضد باکتری می باشد. محیط های آزمایشگاهی نوع روکش های ضد باکتری و ضد اسیدی و مواد شیمیایی است و عموما این نوع روکش ها نوع PVC می باشد.
اتاق های برق ، دیتا سنتر ها ، اتاق های سرور ، سویچینگ های مخابرات و کلیه اتاق هایی که تجهیزات الکترونیکی در آن می باشد باید از نوع روکش های آنتی استاتیک و یا کانداکتیو باشد که الکتریسیته ساکن ایجاد شده از دستگاه ها و تجهیزات از طریق آن کنترل شود تا هم صدمه ای به افراد حاضر در محیط نرساند و هم برای تجهیزات امن باشد و عمر مفید آنها حفظ شود.

روکش کف کاذب

برای پروژه های اداری ، تجاری اصولا زیبایی و کارآمدی کفپوش بسیار مهم است ، و بر اساس سلیقه و نظر کارفرما می توان از انواع سنگ و سرامیک ، موکت ، HPL و PVC ، لمینیت و انواع دیگر روکش استفاده کرد. علاوه بر زیبایی روکش برای این نوع پروژه ها ، این مساله هم مهم است که با توجه به ترافیک رفت و آمد در این محیط ها از روکشی استفاده شود که عمر مفیدی در این خصوص داشته باشد.

  • برخی روکش ها با استفاده از چسب و در محیط کارخانه و در جریان تولید باید روی پانل چسبانده شود . چسب هر نوع روکش مخصوص می باشد و با استفاده از پروسه خاص خود و دستگاه های پرس بر روی پانل محکم می شود. بطور مثال پی وی سی ، اچ پی ال و روکش های وینیل که بصورت تایل و در ابعاد خود پانل برش داده می شود و بر روی پانل چسبانده می شوند و دور تا دور پانل هم زهوار قرار گرفته که از لبه های روکش و پانل محافظت می کند.

روکش کف کاذب

  • برخی روکش ها بصورت رولی هستند و کارفرما اصرار بر این دارد که بصورت رول بر روی پانل قرار گیرد. در این موارد ، بعد از نصب کف کاذب در محل پروژه ، روکش بر روی پانل نصب می شود و هر نوع روکش چسب مخصوص به خود را دارد. مثلا روکش های رولی از جنس پی وی سی با چسب مخصوص به خود بر روی سطح کف محکم می شود. البته در این موارد باید به این نکته توجه داشت که دسترسی به زیر کف های کاذب در این صورت بسیار دشوار خواهد بود.
  • در خصوص موکت ها ، با توجه به انواع مختلفی که دارد به صورت های مختلفی بر روی پانل قرار میگیرد ، یکسری موکت ها بخصوص نوع رولی با جسب چسبانده می شود. اما اصولا بهتر است روی پانل های کف کاذب از نوع موکت تایل استفاده شود ، موت تایل ها بصورت استاندارد در ابعاد 500*500 میلیمتر تولید می شود و برخی از انواع و برندهای معتبر آن به نوعی هستند و جنس محصوصی در پشت آنها وجوددارد که اجازه می دهد بدون چسب و به راحتی در کنار یکدیگر بر روی پانل قرار گیرد و نیازی به استفاده از چسب نباشد.

روکش کف کاذب

در برخی از پروژه ها از روکش های سنگ و سرامیک بر روی پانل ها چسبانده می شود که البته زیبایی خاصی به محیط می دهد و مناسب استفاده محیط های اداری تجاری می باشد. در این موارد کارفرما می تواند سنگ و سرامیک مورد نظر ، نوع و رنگ دلخواه خود را انتخاب کند و به محل کارخانه تولید کننده ارسال کند تا بعد از چسباندن بر روی پانل به محل پروژه ارسال شود.

  • تمیز کردن هر کدام از انواع روکش مختلف می باشد و هر کدام دستورالعمل مخصوص به خود را دارد. اصولا تولید کننده خود کفپوش ها از هر نوعی که باشد ، راهنمای خاصی برای تمیز کردن و نگهداری دارند که در زمان تامین روکش مورد نظر باید از تولید کننده دریافت شود.
  • یکی از انواع روکش های خاص که اخیرا ابداع شده و استفاده می شود ، نوع روکش مگنتی می باشد. به این صورت که پشت روکش مورد نظر ، در کارخانه تولید کننده مگنت های مخصوصی چسیانده می شود و بعد از نصب کامل کف کاذب در محل پروژه ، روکش ها بصورت مگنتی بر روی پانل ها قرار گرفته و کنار هم محکم می شوند. نکته ای که در خصوص این نوع روکش ها می باشد این است که نوع پانل کف کاذب باید از نوع فولادی و یا گوشه قفلدار فولادی باشد که خاصیت مگنت بر روی آن عمل کند . البته پانل های چوبی و کلسیم سولفاتی که با ورق استیل پوشیده می شوند هم این خاصیت را دارند و می توان از روکش مگنتی روی آنها استفاده کرد.

روکش کف کاذب

نکته دیگر در خصوص روکش های مگنتی این است که ازهر نوع و اندازه روکشی که قابلیت پشت مگنت دار شدن داشته باشد می توان استفاده کرد. عمدتا از روکش های سنگ و سرامیک و لمینیت و یا موکت برای مگنت دار شدن استفاده می شود.

 

مقالات مرتبط

نظرات کاربران